Inventus Kft.

Mérlegképes könyvelő

Napjaink egyik legfontosabb kérdése a kis és középvállalkozások, valamint a magánszemélyek számára, hogy hogyan találhatnak megbízható és szakmailag kompetens mérlegképes könyvelőt. A mérlegképes könyvelő kiválasztása nem is olyan egyszerű mint elsőre tűnik!

Mi egyáltalán a jó könyvelő ismérve?

  • A megbízható mérlegképes könyvelők egyik legfontosabb ismérve, hogy érthetően, mindenféle könyvelői szakzsargon nélkül kommunikál Önnel, és nyitottan áll kérdéseihez. Nincs is annál rosszabb, amikor úgy jövünk el az általunk fizetett és megbízott könyvelőtől, hogy egyáltalán nem kaptunk tiszta és átlátható képet pénzügyi helyzetünkről. A jó kommunikáció elengedhetetlen a könyvelői szakmában.
  • Fontos az is, hogy a határidőket pontosan jelezze felénk, minden változásról időben értesítsen bennünket. Így elengedhetetlen, hogy időben jelezzük Önnek, többek között, az iparűzési adó, általános forgalmi adó, személyijövedelem adó bevallási határidejét.
  • A jó könyvelő naprakész és tájékoztatja Önt a jogszabályok módosulásáról és az adótörvények változásairól. Megbízhat benne, hiszen tudja, hogy könyvelője folyamatosan megosztja önnel a fontos információkat és rendszeresen jelentkezik Önnél. A legszerencsétlenebb helyzet, ha van egy könyvelőnk, aki felé bizalmat szavazunk, de ő még is visszatart számunkra nélkülözhetetlen tudnivalókat. Ilyen könyvelőirodánkban sosem fordulhat elő, hiszen hitvallásunk, hogy ügyfeleinknek mindig friss hírekkel szolgáljunk.
  • Mérlegképes könyvelőink egytől egyig rendelkeznek felelősségbiztosítással. Garanciát vállalunk arra, hogy az esetleges szakmai hibákból fakadó veszteségekre Önnek fedezetet nyújtunk, így, ha minket választ, Önt és cégét semmiféle anyagi kár nem érheti. 
  • Mindemellett fontos az is, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium által regisztrált és szerepel az országos mérlegképes könyvelői listán. Eszerint hivatalosan folytathat könyvelői tevékenységet, és ami az Ön számára fontos, hogy csak így jogosult arra, hogy az Ön év végi beszámolóját elkészíthesse.

Miben segíthet még a mérlegképes könyvelő?

Menedzseli vállalkozásának teljes pénzforgalmát és pénzügyeit, alkalmazott könyvelőivel leveszi az Ön válláról szinte az összes adminisztrációs feladatot, így rengeteg időt spórol meg Önnek és cégének. Ha minket választ, nem kell mást tennie, mint még sikeresebbé fejleszteni vállalkozását, pénzügyeivel mi majd foglalkozunk. Munkánk során a legfrissebb számítógépes szoftvereket használjuk, így mindig a legnívósabb szolgáltatást nyújtjuk ügyfeleinknek.

Segítünk vállalkozásának alapításával, átalakításával, esetleges felszámolásával és végelszámolásával kapcsolatos számviteli kérdésekben is. Forduljon hozzánk bizalommal!